Lívance s tvarglemi (tvarůžky)

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

25 g droždí
2 lžičky cukru
500 ml mléko
(odebrat 3 lžíce na kvásek)
1 vejce
35 g hladká mouka
(odebrat 2 lžičky na kvásek)
1 šlehačka
pikantní marmeláda nebo čerstvé borůvky
špetka soli
1 balení olomouckých tvarůžků

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si kvásek (droždí, hladká m., vlažné mléko) a necháme asi 10 minut vzejít.

  2. Poté nalijeme mléko do mísy, přidáme vejce, sůl a důkladně rozšleháme, přidáme mouku, promícháme, přidáme vzešlý kvásek, opět zamícháme a necháme na teplém místě nakynout, nejlépe nadvakrát.

  3. Na mírně rozpálenou pánvičku vymazanou olejem nalijeme po lžíci těsto, doprostřed dáme malý kousek tvarůžku (1/4 z kolečka), zakryjeme lžící těsta a z obou stran usmažíme.

  4. Pak spojíme dva lívanečky pikantní marmeládou a navrch dáme flák šlehačky. Je to velmi zvláštní kombinace, ale velmi výborně to chutná. Mám to z vyhlášené loštické restaurace. Přeji dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!