Lívance s tvarglemi (tvarůžky)
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 25 g droždí
- 2 lžičky cukru
- 500 ml mléko
- (odebrat 3 lžíce na kvásek)
- 1 vejce
- 35 g hladká mouka
- (odebrat 2 lžičky na kvásek)
- 1 šlehačka
- pikantní marmeláda nebo čerstvé borůvky
- špetka soli
- 1 balení olomouckých tvarůžků
Postup Lívance s tvarglemi (tvarůžky)
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si kvásek (droždí, hladká m., vlažné mléko) a necháme asi 10 minut vzejít.
Poté nalijeme mléko do mísy, přidáme vejce, sůl a důkladně rozšleháme, přidáme mouku, promícháme, přidáme vzešlý kvásek, opět zamícháme a necháme na teplém místě nakynout, nejlépe nadvakrát.
Na mírně rozpálenou pánvičku vymazanou olejem nalijeme po lžíci těsto, doprostřed dáme malý kousek tvarůžku (1/4 z kolečka), zakryjeme lžící těsta a z obou stran usmažíme.
Pak spojíme dva lívanečky pikantní marmeládou a navrch dáme flák šlehačky. Je to velmi zvláštní kombinace, ale velmi výborně to chutná. Mám to z vyhlášené loštické restaurace. Přeji dobrou chuť.