Litrový litý perník

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 litr polohrubé mouky
1/2 litru cukru
1/2 litru mléka
1/4 litru oleje
3 vejce (nebo 2 veliká)
2 lžíce marmelády
2 lžíce kakaa
2 prášky do pečiva
3 lžičky perníkového koření
Můžete přidat i mletou skořici, citrónovou nebo pomerančovou kůru, kandované ovoce, sekané oříšky, mandle....

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny smícháme dohromady, dobře promícháme, aby v těstě nebyly žmolky mouky a vlijeme na vymazaný a vysypaný plech.

  2. Pečeme spíš na maličko nižší teplotu, aby mohlo těsto dobře vyběhnout a nepopraskalo (asi 170°C). Zkoušíme špejlí, jestli je perník dost propečený. Hotový můžeme jen pocukrovat, popř. polít citrónovou nebo čokoládovou polevou. Já jsem ještě syrové těsto, před vložením do trouby, posypala kokosem - perník po něm hezky lehce voní.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!