Litá buchta s bílou čepicí

Recepty, Moučníky

Suroviny

na těsto:
1 Hera
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru krystal
2 vejce
1 hrnek vody
1 prášek do pečiva
kakao
na krém:
2 šlehačky
2 zakysané smetany
1 vanilkový cukr
1 ztužovač šlehačky
čokoláda (ev. moučkový cukr dle chuti)

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vyšleháme s cukrem, přilijeme vlažnou rozpuštěnou Heru a vodu. Vše promícháme. Postupně vmícháme mouku s práškem do pečiva a kakao. Nakonec vmícháme sníh z bílků.

  2. Hmotu nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme asi 20 minut. Necháme vychladnout, potřeme krémem a posypeme strouhanou čokoládou.

  3. Krém: Vyšleháme šlehačku s vanilkovým cukrem a ztužovačem, pak zlehka vmícháme zakysanou smetanu. Můžeme dle chuti dosladit moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!