Listová buchta

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 listové těsto
3 pudinky
2 balení piškotů
1 l mléka
zavařené meruňky
4 lžíce krystalového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Polovinu listového těsta vyválíme na pomoučeném vále. Vyválené těsto položíme na plech a poklademe jej piškoty na jednu vrstvu. Místo piškotů lze také použít Bebe sušenky.

  2. Mezitím připravíme puding. Na 1 litr mléka nasypeme tři pudinky a 4 lžíce krystalového cukru. Mírně vychladlý puding vylijeme na piškoty a navrch poklademe okapané meruňky. Na vále vyválíme zbytek těsta a přikryjeme vrstvu na plechu.

  3. Vše vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme asi půl hodiny při teplotě 170°C. Po upečení necháme buchtu vychladnout, aby i puding více ztuhl. Na ozdobu můžeme při podávání použít šlehačku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!