Listová buchta
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 listové těsto
- 3 pudinky
- 2 balení piškotů
- 1 l mléka
- zavařené meruňky
- 4 lžíce krystalového cukru
Postup Listová buchta
Postup přípravy receptu
-
Polovinu listového těsta vyválíme na pomoučeném vále. Vyválené těsto položíme na plech a poklademe jej piškoty na jednu vrstvu. Místo piškotů lze také použít Bebe sušenky.
Mezitím připravíme puding. Na 1 litr mléka nasypeme tři pudinky a 4 lžíce krystalového cukru. Mírně vychladlý puding vylijeme na piškoty a navrch poklademe okapané meruňky. Na vále vyválíme zbytek těsta a přikryjeme vrstvu na plechu.
Vše vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme asi půl hodiny při teplotě 170°C. Po upečení necháme buchtu vychladnout, aby i puding více ztuhl. Na ozdobu můžeme při podávání použít šlehačku.