Linguine se slaninou, rajčaty a parmezánem

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

100 g anglické slaniny
120 g těstovin linguine
10 cherry rajčat
2 stroužky česneku – rozmáčkneme plochou stranou nože a posekáme
1-2 lžičky citronové šťávy
hrst hladkolisté petržele
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit těstoviny do slané vody, budou al dente, takže 11 minut. Budeme potřebovat trochu vody z uvařených těstovin, proto si počkáme.

  2. Anglickou slaninu nakrájíme na proužky a na suché pánvi opečeme dokřupava. Slaninu dáme stranou, na pánev dáme nasekaný česnek a po chvilce na čtvrtinky nakrájená rajčata, přilijeme lžíci až dvě vody, ve které jsme uvařili těstoviny a provaříme asi tak 2 minuty. Pak přidáme osmaženou slaninu a promícháme.

  3. Do směsi přidáme scezené těstoviny a parmezán. V závěru osolíme, opepříme a vmícháme nasekanou petrželku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!