Linecký rybízový koláč pod sněhem

Recepty, Moučníky

Suroviny

linecké těsto:
300 g hldké mouky
100 g cukru
150 g tuku
2 žloutky
lžíce mléka
vanilka
citronová kůra (podle chuti a potřeby)
0,5 kg rybíz čerstvý (nebo rybízová zavařenina)
sníh:
4-6 bílků
80 g cukru

Postup přípravy receptu

  1. Vypracujeme rukou hladké těsto, necháme odpočinout a vyválíme na velikost formy, množství odpovídá menšímu plechu.

  2. Rybíz svaříme s cukrem a zahustíme škrobem, rozetřeme na korpus.

  3. Pečeme při 200°C asi 20 min, dokud okraje nezezlátnou.

  4. Z bílků vyšleháme sníh a zašleháme do něj cukr spíš podle chuti než podle receptu. Sníh navršíme na upečený koláč a vrátíme do trouby na 5-10 minut jen než povrch lehce zezlátne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!