Linecký koláč s tvarohem, borůvkami a drobenkou pro začátečníky

Recepty, Moučníky

Suroviny

240 g hladké mouky
140 g másla
60 g moučkového cukru
1 vejce
1 tučný tvaroh ve vaničce
1 vejce
1 lžíce (i více) moučkového cukru
1 lžíce škrobu
1,5 hrnku zahradních borůvek
drobenka:
40 g másla
1 lžíce moučkového cukru
100 g hrubé mouky

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, másla, cukru a vejce vypracujeme v míse těsto. Rukou ho roztlačíme do máslem vymazané koláčové formy a uděláme vyvýšené okraje.

  2. Vejce rozmícháme s cukrem a škrobem, poté zapracujeme tvaroh. Připravený tvaroh rozetřeme na těsto ve formě. Posypeme borůvkami a drobenkou.

  3. Drobenka - v pánvi rozpustíme máslo a necháme trochu zchladnout. Do odstaveného másla přidáme cukr a mouku a vařečkou vymícháme.

  4. Vložíme do trouby vyhřáté na 170°C a pečeme 35-40 minut, dokud okraje nezačnou zlátnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!