Linecké z pohankové a špaldové mouky i pro diabetiky
Recepty, CukrovíSuroviny
- Těsto:
- 200 g pohankové mouky
- 300 g špaldové mouky
- 100 g pšeničných klíčků
- 100 g javorového sirupu
- 270 g tuku (já použila 170g másla a zbytek hery - 100g)
- na slepování:
- pikantní džem (pro diabetiky diadžem - já použila ananasovo - melounovo - jahodovo - meruňkový)
Postup Linecké z pohankové a špaldové mouky i pro diabetiky
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na těsto pečlivě prohněteme, aby splynulo v hladkou hmotu.
Uložíme aspoň na 1 hodinu do chladu (lépe delší dobu), pak těsto vyválíme asi na 3 mm silný plát a vykrajujeme různé tvary, jak jsme zvyklí na běžně slepované linecké - takže půlka s otvory, půlka bez, nejlepší jsou kolečka, hvězdičky atd.
Hned pomažeme džemem a vložíme do předem vyhřáté trouby (na 150°C). Pečeme cca na 150°C asi 30 min., než pečivo zrůžoví.
Necháme vychladnout, kdo chce, ještě pocukruje.