Linecké slepované cukroví

Recepty, Cukroví

Suroviny

360 g polohrubé mouky
120 g moučkového cukru
240 g másla
4 vařené prolisované žloutky
½ citrónu (šťáva + kůra)

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosejeme na vál, smícháme s moučkovým cukrem a přidáme rozsekané ztuhlé máslo.

  2. Dlaněmi rozdrobíme a do důlku uprostřed dáme prolisované žloutky, šťávu a nastrouhanou kůru z citrónu. Vypracujeme těsto a dáme na hodinu do chladu odpočinout.

  3. Vyvalíme plát o síle 5 mm, vykrajujeme tvary, do poloviny vykrojíme střed.

  4. V mírně vyhřáté troubě upečeme dorůžova.

  5. Slepujeme pikantní zavařeninou (rybízovou, malinovou).

  6. Okaté“ tvary napřed pocukrujeme a pak přilepíme k plným tvarům. Poznámka: Do těsta se dává výhradně máslo, s jiným tukem by to nebylo ono.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!