Lín se slaninovou omáčkou

Recepty, Ryby

Suroviny

Lín cca 0,5 kg
cibule
bobkový list
pepř
nové koření
1/16 l ocet
2 žloutky
sůl
hladká mouka
5 dkg slaniny

Postup přípravy receptu

  1. Lína uvaříme v osolené vodě s cibulí, bobkovým listem, 3 zrnky pepře a zrnkem nového koření.

  2. Po uvaření ryby odebereme 1/8 l rybího vývaru, do odebraného vývaru dáme 2 žloutky, 5 dkg nakrájené a vyškvařené slaniny, lžičku mouky a podle chuti ocet.

  3. Na mírném plameni za stáleho míchání suroviny v omáčce spojíme, podle potřeby doředíme vývarem nebo zahustíme moukou.

  4. Uvařeného lína dáme na talíř a podlijeme omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!