Limetkovo-medová křidélka

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kuřecí křidélka (prsa, stehýnka)
1/4 šálku medu
3 limetky (na šťávu a kůru)
2 polévková lžíce sojové omáčky
4 stroužky česneku
1 lžíce Tabasca
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Ve větší míse dobře promícháme kůru a štávu z limetek, med, česnek, tabasco, soj. omáčku a špetku soli.

  2. Vložíme maso dobře obalíme a dáme jej do lednice odstát na 6-8 hodin.

  3. Rozložíme maso na plech, osolíme a pečeme v troubě na 200 stupňů asi 15 minut, poté je znovu obalíme v marinádě a dopékáme dalších 20-25 min.

  4. Podáváme z pečivem nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!