Limetkovo-medová křidélka
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- kuřecí křidélka (prsa, stehýnka)
- 1/4 šálku medu
- 3 limetky (na šťávu a kůru)
- 2 polévková lžíce sojové omáčky
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce Tabasca
- sůl
- pepř
Postup Limetkovo-medová křidélka
Postup přípravy receptu
-
Ve větší míse dobře promícháme kůru a štávu z limetek, med, česnek, tabasco, soj. omáčku a špetku soli.
Vložíme maso dobře obalíme a dáme jej do lednice odstát na 6-8 hodin.
Rozložíme maso na plech, osolíme a pečeme v troubě na 200 stupňů asi 15 minut, poté je znovu obalíme v marinádě a dopékáme dalších 20-25 min.
Podáváme z pečivem nebo rýží.