Lilkový nákyp

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

4 velké lilky (oloupané a rozpůlené)
2 lžičky citronové šťávy
2 sklenice vody
1 kelímek sýru Cottage
1 kelímek kefíru
250 g nastrouhaného sýru
2 lžíce mouky
1/2 prášku do pečiva
2 stroužky česneku (rozmačkat)
1/2 lžičky pepře
špetka soli
2 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Lilky dáme do hrnce, pokapeme je citronovou šťávou, přidáme vodu a vaříme na mírném ohni až než změknou.

  2. Vyndáme je z hrnce a dáme do cedníku a necháme odtéct tekutiny.

  3. Poté dáme lilek do mísy a rozmačkáme. Přidáme kefír, sýry, mouku, česnek, sul, pepř a dobře zamícháme.

  4. Přidáme rozkvedlané vejce a znovu dobře promícháme.

  5. Směs dáme do namaštěného pekáčku a pečeme asi 50 minut na středním ohni.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!