Lilkový kaviár 2

Recepty, Pomazánky

Suroviny

2 větší lilky (baklažány)
2 větší cibule
6 stroužků česneku (podle chuti)
olej (dle potřeby)
1 rajský protlak (malý)
kečup
feferony nebo tabasco

Postup přípravy receptu

  1. Lilky (baklažány) několikrát propícháme a dáme na plech s pečícím papírem. Troubu předehřejeme na na 200°C a pečeme 30-45 minut. Po vychladnutí sloupneme z kůže, nakrájíme na kostičky nebo je podélně přepůlíme a dužinu vydlabeme lžící.

  2. Cibuli i česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme. V hluboké pánvi, woku či kastrolu rozpálíme olej, nejdříve dorůžova osmažíme cibuli, přidáme česnek a dál chvilku smažíme, ale opatrně, aby se česnek nepřipálil!

  3. Dužinu z lilků dáme do pánve, přidáme rajský protlak, kdo chce, může přidat i kečup. Až se vydusí většina šťávy z lilků a ostatních surovin, hmotu po vychladnutí přemeleme na hrubo mlýnkem na maso. Dochutíme mletým pepřem, solí, nasekanými feferony nebo tabascem. Můžeme přidat trochu citronové šťávy. Kaviár má být jemně pálivý, a mírně sladkokyselý. Maže se na krajíce chleba nebo bílé pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!