Lilkové dortíčky

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 baklažán (lilek)
50 g těstovin
1 lžíce oleje
1 červená cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce kukuřice
2 lžíce hrášku
30 g strouhaného sýra
1 vejce
230 g krájených rajčat z konzervy
1 lžíce bazalky
sůl
pepř
100 g špenátu
Omáčka:
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce vinného octu
2 stroužky česneku
3 lžíce nadrobno nasekané bazalky
1 lžička krystalového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Baklažán narežeme pozdĺžne na plátky asi 4 mm hrubé a 10 minút povaríme vo vode. Opatrne vyberieme a necháme otiecť. Listy mangoldu alebo špenátu obvaríme 3 minút vo vode a necháme otiecť.

  2. Cestoviny klasicky uvaríme vo vode a scedíme. Zmiešame uvarené cestoviny, nadrobno narezanú cibuľu, prelisovaný cesnak, kukuricu, hrášok, strúhaný syr, vajce, narezané paradajky, bazalku, osolíme, okoreníme.

  3. Malé mištičky alebo poháre vytrieme olejom a po obvode rozložíme baklažánové plátky tak, aby trocha prečnievali cez okraj.

  4. Do polovice dáme cestovinovú zmes, zakryjeme ju tenkou vrstvou mangoldu alebo špenátu a doplníme druhú polovicu cestovinovou zmesou. Prekryjeme horné časti baklažánu.

  5. Do nádoby dáme vodu, postavíme misky a zakryté privedieme k varu. Varíme pomalým varom 50 minút.

  6. Medzitým pripravíme omáčku zmiešaním všetkých prísad. Uvarené tortičky vyklopíme na tanier a podlejeme omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!