Lilek zapečený rajčaty a mozzarellou

Recepty, Pro děti

Suroviny

2 větší lilky
690 g rajčatové passaty
400 g Mozzarelly
olej
1/2 lžičky sušeného oregana
1/2 lžičky sušeného tymiánu
2 stroužky česneku

Postup přípravy receptu

  1. Lilky pokrájíme na slabá kolečka, osolíme a necháme vypotit. Poté omyjeme, osušíme a na pánvi opečeme do měkka po obou stranách. Na omáčku nalijeme do hrnce passatu, přidáme utřený česnek, oregano a tymián, dochutíme solí a pepřem, je-li potřeba a prohřejeme.

  2. Mozzarellu pokrájíme na slabé plátky. Do zapékací misky naskládáme připravený lilek, zalijeme částí rajčatové omáčky, poklademe mozzarellou a opět zakryjeme kolečky lilku.

  3. Takto pokračujeme dokud nespotřebujeme všechny lilky. Poslední vrstva je z rajčatové omáčky a mozzarelly. Pečeme v troubě při 200°C asi 50 minut. Kdyby povrch začal rychle zlátnout, zakryjeme alobalem a před dopečením jej zase sundáme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!