Lilek s bazalkovým sosem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 lilek
2 velká rajčata
2 lžičky sušené bazalky
1-2 stroužky česneku
kousek papriky kozí roh
2-3 lžičky vinného octa
50 ml voda
1 lžíce olivového oleje
trocha cukru
sůl
mletý pepř
bílý jogurt
česnek
sůl

Postup přípravy receptu

  1. C hrnci povaříme vodu, ocet, drobně krájená rajčata, kozí roh, česnek, bazalku, sůl, pepř a olivový olej. Vaříme pomalu, za častého promíchávání a mezitím opečeme na kolečka nakrájený lilek (starší lilky je třeba nechat předem vypotit). Osmažený lilek klademe na papírové ubrousky, abychom odsáli přebytečný tuk.

  2. Pak kolečka lilku rozložíme na talíř, přelijeme bazalkovým sosem a dochutíme bílým jogurtem, smíchaným s rozetřeným česnekem a solí.

  3. Rajčata je před vařením dobré oloupat a možné nastrouhat - sos bude jemnější, s méně kousky. Lilek je možné před smažením obalit v hladké mouce. Podáváme s pečivem nebo jen tak.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!