Lilek po indicku

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

3 lžíce oleje
1 lžička římského kmínu
1 lžička černého hořčičného semínka
1 cibule
1 velký stroužek česneku
2 cm kořene zázvoru
1/2 lžičky kurkumy
1/2 lžičky mletého koriandru
1/2 lžičky garam masala
5 kari lístků
chilli koření dle chuti
1 lžíce rajčatového protlaku
1 velký lilek
sůl
čerstvý koriandr

Postup přípravy receptu

  1. Omytý lilek nakrájíme na kostičky velikosti sousta, posolíme a necháme asi 30 minut vypotit. Poté ho opláchneme a osušíme.

  2. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a necháme na něm asi 1-2 minuty rozvonět římský kmín a hořčičné semínko. Přidáme drobně nakrájenou cibuli a za stálého míchání ji necháme zezlátnout. Poté přidáme prolisovaný česnek a jemně nastrouhaný zázvor a ještě minutu restujeme. Přidáme zbývající koření (kurkumu, koriandr, garam masala, chilli koření, kari lístky) a minutu společně opékáme. Poté přidáme protlak a nakrájený lilek, osolíme, podlijeme menším hrnkem vody a za občasného zamíchání vaříme doměkka.

  3. Podáváme posypané čerstvým koriandrem, s rýží nebo chlebovými plackami (zde pozor na lepkovost, běžné indické chlebové placky jsou z pšeničné mouky).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!