Lilek plněný kořeněnou masovou směsí
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 2 středně velké lilky
- 500 g míchaného mletého masa
- 1 konzerva krájených rajčat (400 g)
- 6 stroužků česneku
- 1 lžička podrceného sušeného rozmarýnu
- 1 lžička podrceného sušeného tymiánu
- 1 lžička podrceného sušeného oregána
- 1 lžička mletého nového koření
- olivový olej
- černý pepř
- sůl
- 100 g balkánského sýra
Postup Lilek plněný kořeněnou masovou směsí
Postup přípravy receptu
-
Lilky podélně rozkrojíme a vydlabeme dužninu tak, aby zůstal asi 1 cm silný okraj. Osolíme a necháme vyplakat.
V pánvi rozpálíme olej, přidáme mleté maso, osolíme a opékáme.
Dužninu z lilků nakrájíme nadrobno a přidáme k masu.
Přisypeme koření, které jsme roztloukli v hmoždíři, krájená rajčata, prolisovaný česnek a opepříme. Restujeme asi půl hodiny.
Poté osušíme lilky, vnitřek a hrany potřeme olivovým olejem a naplníme je masovou směsí.
Vložíme do trouby, rozehřáté na 200°C a pečeme 45 minut. Poté posypeme hrubě nastrouhaným balkánským sýrem a necháme rozpustit.