Lilek plněný cizrnou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 lilek
1 stonek zelené cibulky
1 stonek řapíkatého celeru
1/2 hrnku cizrny
4-5 plátků sušené šunky
4-5 kousků sušených rajčat v oleji
sůl
pepř
špetku koriandru
1-2 kusy vejce
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve uvaříme předem namočenou cizrnu doměkka. Scedíme ji a dáme bokem.

  2. Lilek omyjeme, napříč přepůlíme a do dužiny nakrájíme mřížky. Osolíme a necháme cca 20 minut vypotit. Pak sůl otřeme papírovou útěrkou, lilky pokapeme olivovým olejem a pečeme na pečícím papíře dohněda.

  3. Vyjmeme lilek z trouby a necháme částečně vychladit. Pak upečenou dřeň vydlabeme opatrně lžící a dáme bokem.

  4. Na olivovém oleji orestujeme cibulku nakrájenou na kolečka, přidáme uvařenou a okapanou cizrnu, pomačkanou dřeň lilku a stále mícháme.

  5. Pak přidáme nakrájený řapík, sušená rajčata, sušenou šunku nakrájenou na nudličky, osolíme, opepříme, přidáme koriandr, podlijeme malinkým množstvím vody a chvíli dusíme pod poklicí.

  6. Když se voda vyvaří, přidáme vajíčka a necháme srazit.

  7. Směsí naplníme půlky lilků a ve vyhřáté troubě pečeme cca 10-15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!