Lilek načerno jinak

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 střední lilek
1 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
2 plátky čerstvého zázvoru
2 lžíce balsamico octa
1 lžíce sladké chilli omáčky
4 lžíce sójové omáčky (Tamari)
1 lžička rýžového octa
1 lžička třtinového cukru (použila jsem březový)
1 lžička solamylu
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Lilek nakrájíme na silná kolečka, osolíme je a necháme 15 minut vypotit. Kolečka osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na kostky.

  2. Na oleji orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme lilek, plátky česneku a zázvor nasekaný najemno. Krátce orestujeme, podlijeme 50 ml vody a 5 minut dusíme.

  3. Přidáme sójovou omáčku, sladkou chilli, ocet i cukr a dusíme pod pokličkou dalších 5 minut. Přidáme solamyl rozmíchaný ve 100 ml vody (podle požadovaného množství omáčky přidáme solamyl i vodu) a podle chuti sůl - omáčky jsou slané. Podusíme ještě 3 min a podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!