Lilek jako kaviár II

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 střední lilek
3 rajčata
2 menší cibulky (nejlépe šalotky)
1 dcl olivového oleje
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rozehřejeme troubu na 200°C, lilek položíme na plech a pečeme dokud nezměkne.

  2. Rajčata spaříme, oloupeme, odstraníme jadérka a nakrájíme na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno.

  3. Vychladlý lilek rozkrojíme, vydlabeme dužinu a vidličkou ji rozmělníme. Smícháme s nakrájenou cibulí a rajčaty, osolíme, opepříme a zašleháme olej, který přiléváme tenkým praménkem.

  4. Dáme vychladit a před podáváním posypeme čerstvě nakrájenou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!