Levandulová zmrzlina s medem

Recepty, Moučníky

Suroviny

1/2 hrnku medu
1/4 hrnku (8g)květů levandule čerstvých nebo sušených
375 ml mléka
50 g cukru
špetka soli
375 ml šlehačky
5 žloutků

Postup přípravy receptu

  1. Ohřejeme med a 2 lžíce levandulí. Až bude teplé, odstavíme a necháme hodinu ležet. Ohřejeme mléko, cukr a sůl. Připravíme si mísu, do ní dáme šlehačku a přes mísu dáme sítko. Přes sítko vymačkáme med s levandulemi.

  2. V jiné míse smícháme žloutky a pomalu přidáváme ohřátou mlékovou směs, pořád mícháme, a dáme zpět na sporák a mícháme na mírné teplotě, dokud směs nebude hustá. Pak směs přelijeme přes sítko ke šlehačce, přidáme zbylé levandule a mícháme ve studené lázni. Přes noc dáme do chladna.

  3. Druhý den směs přelijeme přes sítko a levandule pořádně vymačkáme. Necháme udělat ve zmrzlinovači.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!