Letní zeleninový salát v sýrovém košíčku

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

250 g strouhaného Eidamu
1 zelená paprika
2-3 rajská jablíčka
1 menší salátová okurka
1 ledový salát
1 malá sterilovaná kukuřice
Na zálivku:
30 ml olivového oleje
1 PL dijonské hořčice
ocet
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na plech s pečícím papírem nasypeme do dvou kol (placek) o průměru 15 cm slabou vrstvičku sýra. Zapékáme na 130-150 °C, až okraje kol slabě zezlátnou.

  2. Placky poté vložíme do misek a necháme zchladnout (je ale potřeba udělat misky co nejrychleji, aby nám sýr neztuhl). Stejným způsobem pak připravíme další dva košíčky.

  3. Papriky, okurku, salát, rajčátka (ředkvičky) pokrájíme, přidáme kukuřici, zálivku z oleje, dijonskou hořčici, ocet a sůl.

  4. Salát rozdělíme do sýrových košíčků. Zdroj: Pošli recept


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!