Letní ovocný koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
200 g másla
120 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 vejce
280 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
máslo vymazání
mouka na vysypání formy
Náplň:
150 ml smetany ke šlehání
150 g krupicového cukru
1 vejce
1 vanilkový pudink (prášek)
250 g tvarohu
Na dokončení ovoce dle chuti, či sezony:
maliny
borůvky
rybíz
jahody
sekané nebo plátkové mandle

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo vyšleháme do pěny spolu s moučkovým a vanilkovým cukrem a vejcem. Potom postupně přimícháváme mouku s kypřícím práškem.

  2. Koláčovou formu (23 cm) vytřeme máslem a vysypeme moukou.

  3. Naplníme těstem, na krajích vytáhneme nahoru, aby byl vyšší okraj a dáme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme cca 15 minut.

  4. Než se korpus upeče, připravíme náplň. V misce nad vodní lázní postupně metličkou smícháme smetanu, cukr, vejce a vanilkový pudink. Za stálého míchání zahřejeme tak, aby se všechny suroviny spojily. NESMÍ SE VAŘIT! Ještě horkou směs smícháme s tvarohem.

  5. Upečený korpus vyndáme z trouby a nalijeme na něj připravenou směs. Poklademe ovocem a posypeme mandlemi.

  6. Dáme do trouby (stále na 180°C) ještě asi na 20 minut dopéct.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!