Letní jahodový dort
Recepty, DortySuroviny
- 4 balení kulatých piškotů (dětských)
- 4 zakysané smetany (16%)
- 1 šlehačka
- 3 vanilkové cukry
- velká miska jahod (cca 3/4 kg, čím více,tím lépe)
- 3 PL práškového cukru
- forma 26 cm
Postup Letní jahodový dort
Postup přípravy receptu
-
Šlahačku vyšľaháme a spojíme s kyslou smotanou a vanilkovým cukrom.
Jahody zľahka popučíme (najlepšie rukou),aby nám ostali väčšie kúsky a posypeme práškovým cukrom. Zamiešame.
Formu potrieme smotanou, poukladáme piškóty, pokvapkáme šťavu, čo nám pustili jahody, natrieme smotanou, poukladáme jahody a tak vrstvíme povrch torty.
Hotovú tortu polejeme čokádou, alebo posypeme grankom. Dáme na 4 hodiny do chladu.