Letní jahodový dort

Recepty, Dorty

Suroviny

4 balení kulatých piškotů (dětských)
4 zakysané smetany (16%)
1 šlehačka
3 vanilkové cukry
velká miska jahod (cca 3/4 kg, čím více,tím lépe)
3 PL práškového cukru
forma 26 cm

Postup přípravy receptu

  1. Šlahačku vyšľaháme a spojíme s kyslou smotanou a vanilkovým cukrom.

  2. Jahody zľahka popučíme (najlepšie rukou),aby nám ostali väčšie kúsky a posypeme práškovým cukrom. Zamiešame.

  3. Formu potrieme smotanou, poukladáme piškóty, pokvapkáme šťavu, čo nám pustili jahody, natrieme smotanou, poukladáme jahody a tak vrstvíme povrch torty.

  4. Hotovú tortu polejeme čokádou, alebo posypeme grankom. Dáme na 4 hodiny do chladu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!