Lepší koprovka
Recepty, OmáčkySuroviny
- 1/2 l mléka
- 1/4 l sladké smetany nebo šlehačky
- 40 g hladké mouky
- 5 lžic kopru
- sůl
- ocet
- cukr
- máslo
- 2 vejce
- masíčko můžete dát jak vepř., tak hovězí.
Postup Lepší koprovka
Postup přípravy receptu
-
Dáme vařit mléko, do kterého dáme 2 lžíce kopru a osolíme a ještě přidáme trochu vývaru z masa. Mouku rozkvedláme ve smetaně a vlijeme do vařícího mléka. Mouku necháme provařit za stálého míchání. Za varu ochucujeme octem a cukrem, popřípadě solí.
Do dochucené omáčky dáme zbytek kopru a ještě prohřejeme. Pro zjemnění přidáme v trochu mléce dvě rozkvedlané vejce a pak trochu másla.
Jako příloha se hodí houskový knedlík nebo brambory a samozřejmě vajíčko.