Lepší koprovka

Recepty, Omáčky

Suroviny

1/2 l mléka
1/4 l sladké smetany nebo šlehačky
40 g hladké mouky
5 lžic kopru
sůl
ocet
cukr
máslo
2 vejce
masíčko můžete dát jak vepř., tak hovězí.

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit mléko, do kterého dáme 2 lžíce kopru a osolíme a ještě přidáme trochu vývaru z masa. Mouku rozkvedláme ve smetaně a vlijeme do vařícího mléka. Mouku necháme provařit za stálého míchání. Za varu ochucujeme octem a cukrem, popřípadě solí.

  2. Do dochucené omáčky dáme zbytek kopru a ještě prohřejeme. Pro zjemnění přidáme v trochu mléce dvě rozkvedlané vejce a pak trochu másla.

  3. Jako příloha se hodí houskový knedlík nebo brambory a samozřejmě vajíčko.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!