Lepenice s uzeným masem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

600 g oloupaných brambor
sůl
drcený kmín
150-200 ml horkého mléka, dle moučnatosti brambor
300 g kysaného zelí - okapaného
150 g uzeného masa - nejlépe domácího nebo krkovička z komína...
1 velká cibule
sádlo (nebo máslo)
cca 1 lžička majoránky

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory pokrájíme a uvaříme v osolené vodě ochucené drceným kmínem doměkka. Poté scedíme, přidáme majoránku, vlijeme mléko a brambory rozšťoucháme na kaši.

  2. Během vaření brambor na plnější lžíci sádla (případně másla) osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, ke které přisypeme na kostičky nebo nudličky pokrájené uzené maso a ještě chvíli smažíme. Do hotové horké kaše přidáme na drobnější kusy pokrájené zelí pokojové teploty a cibulovo-uzenou směs.

  3. Vše dobře promícháme, případně dle chuti ještě osolíme. Podáváme samostatně, třeba jen s dozlatova osmaženou cibulkou nebo s opečenou uzeninou dle vlastního výběru (klobásky, špekáčky...).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!