Lemon Curd z mikrovlnky

Recepty, Mikrovlnná trouba

Suroviny

-230 g (1 hrnek*) cukru
-3 vejce
-250 ml (1 hrnek) citronové šťávy, 3-5 citronů
-strouhaná kůra ze 3 citronů
-125 ml (½ hrnku) rozehřátého másla (přibližně 113 g v tuhém stavu)

Postup přípravy receptu

  1. Ostrouháme žlutou část kůry ze tří omytých citronů.

  2. Vymačkáme šťávu z citronů (mně stačila šťáva ze 3 a půl citronu).

  3. Máslo rozehřejeme a necháme ho zchladnout.

  4. V nádobě vhodné do mikrovlnky vyšleháme cukr s vejci do krémové konzistence.

  5. Přidáme nastrouhanou kůru a za stálého míchání přilijeme citronovou šťávu a zchladlé rozehřáté máslo.

  6. Vložíme do mikrovlnky na 1 minutu na plný výkon, vyndáme, promícháme a vrátíme zpět do mikrovlnky.

  7. Celý postup opakujme 3x až 6x, záleží na výkonu mikrovlnky. Výsledná hustota krému by měla připomínat čerstvě uvařený pudink.

  8. Krém propasírujeme přes husté síto, dáme do uzavíratelné nádoby a necháme vystydnout.

  9. Krém uchováváme v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!