Lehoučký mandlový cheesecake

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
100 g mandlí (já dala loupané)
100 g sušenek (já dala anglické sušenky zn. Albert)
4 lžíce mléka
Náplň:
300 g bílého jogurtu (Hollandia)
200 g tvarohu (nízkotučný funguje, ale lze i tučnější)
100 g moučkového cukru
40 g vanilkového cukru
špetka soli
2 celá vejce
2 rovné lžíce mandlového aroma (i méně)
1 vrchovatá lžíce kukuřičného škrobu

Postup přípravy receptu

  1. Korpus: Sušenky i mandle namlít na jemno, smíchat s mlékem a udusat na dno formy (vyložené pečícím papírem), trošku se to lepí, tak rukou nebo dnem skleničky.

  2. Na 180°C zapéct 15 minut, pak nechat vychladnout, pak fouknout formu na chvilku do mrazáku.

  3. Předehřát včas troubu a umístit do ní plech/pekáč s horkou vodou - nad toto pak mřížku a na ni posléze formu s korpusem a náplní.

  4. Náplň: Smíchat postupně všechny ingredience (ne šlehačem, stačí ručně), nakonec škrob. Nalít na korpus a péct: 15 minut na 180°C, pak snížit na 130°C dopékat 60 minut.

  5. Cake by měl zůstat světlý, ve středu se může ještě lehce třást. Nechat vychladnout při pokojové teplotě, pak ještě ideálně přes noc vychladit v ledničce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!