Lehký maďarský guláš

Recepty, Omáčky

Suroviny

1/2 kg vepřového masa (kostek na guláš)
2 cibule
hladká mouka na zahuštění
1 paprika sladká
1 magi bujón
zelená paprika
gulášové koření
sůl
pepř
česnek
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce připravíme olej. Do rozpáleného oleje přidáme na kostičky nakrájené cibule. Necháme mírně zhnědnout.

  2. K cibuli vložíme kostky vepř. masa a mícháme společně s cibulí.

  3. Až se maso zatáhne k sobě, přidáme sladkou papriku, celé gulášové koření a pepř. Společně vše promícháme.

  4. Zalijeme vodou a vhodíme bujón. Necháme vařit dokud maso není měkké. Podle chuti dosolíme.

  5. Připravíme si z hl. mouky a vody jíšku, a omáčku zahustíme.

  6. Nakonec do omáčky dáme prolisovaný česnek (asi 4 stroužky), majoránku a nakrájenou na proužky nejlépe zelenou papriku. Takto připravený guláš můžeme podávat s knedlíkem, těstovinami nebo s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!