Lehké kardinálovy řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

Piškotové těsto
1 vejce
2 žloutky
50 g moučkového cukru
40 g hladké mouky
Sněhové těsto
(2 bílky)
100 g krupicového cukru
Náplň
marmeláda
1 smetana ke šlehání nebo šlehačka
ovoce
ztužovač
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Piškotové těsto: vejce a žloutky vyšleháme společně s cukrem na hustou pěnu.

  2. Po částech zvolna vmíchejte prosátou hladkou mouku a těsto naplňte do cukrářského sáčku se špičkou.

  3. Sněhové těsto: bílky ušlehejte na pěnu a přidejte cukr. Pak šlehejte na sníh, musí být tuhý (na metlách musí držet špičky).

  4. Naplňte další zdobící sáček se špičkou.

  5. Na plech dejte silikonovou podložku nebo papír na pečení. Po celé délce nastříkejte ze sněhové pěny v pravidelných rozestupech 4-5 na prst širokých pruhů, mezi kterými ponechte asi 2 cm široké mezery.

  6. Poté vynechejte věřší mezeru a na druhé polovině plechu vytvořte ještě jeden stejně široký pás složený rovněž ze 4-5 bílkových proužků(protože jsem měla těsta ještě dost, udělala jsem na plechu ještě jeden pás).

  7. Nyní vemte sáček s piškotovým těstem a stejným způsobem jím vyplňte mezery mezi bílkovými proužky (je řídké, takže se v mezerách rozlije).

  8. Takto vyplněné pásy jemně posypte moučkovým cukrem a pečte při 170 stupních tak 20 minut.

  9. Ale v polovině plech otočíme.

  10. Upečené a mírně zchladlé obraťte pásy a papír z nich pomalu sundejte.

  11. Jakmile pláty vystydnou, tak jeden pomažeme marmeládou a pomažeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem.

  12. Poskládáme ovoce a přidáme další pás potřený marmeládou a pomazaný šlehačkou.

  13. Poslední pás musí být otočný vrchní stranou nahoru. Mírně vše stlačíme a upravíme.

  14. Povrch pásu posypeme moučkovým cukrem a dáme na hodinu do lednice uležet.

  15. Krájíme na 3 cm široké pásy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!