Lehká rajská omáčka

Recepty, Omáčky

Suroviny

200 g Rajského protlaku
1 lžíce oleje
40 g másla
1 cibule
80-90 g hladké mouky
bobkový list
pepř
tymián
sůl
cukr krupice
1300 ml vývar nebo voda

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpuštěném másle s olejem si v hrnci necháme dozlata osmažit pokrájenou cibuli. Během smažení přidáme koření. Poté zaprášíme moukou a umícháme jíšku. K jíšce přidáme protlak a ještě vše krátce za stálého míchání smažíme. Smažením protlaku částečně srazíme jeho kyselost. Vše zalijeme vývarem a pokud vývar nemáme, postačí nám voda.

  2. Vše řádně promícháme, přidáme cukr a sůl a přivedeme za občasného promíchání k varu. Povaříme cca 10 minut, během vaření dle své chuti případně dosolíme nebo dosladíme.

  3. Nakonec omáčku jen přecedíme, abychom z ní odstranili koření a můžeme podávat s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!