Lehká pizza

Recepty, Pizzy

Suroviny

2 těsta na pizzu Dr. Oetker
2 rajčatový protlak
koření na pizzu (nejlépe od firmy Avokádo, ale může být i jiné)
mozzarella
10 dkg vepřové šunky
1 čerstvá paprika
10 kusů žampionů (kdo nerad žampiony, nemusí je tam dávat)

Postup přípravy receptu

  1. Podle návodu na krabici vypracujeme těsto. Abychom měli pokrytý celý plech, je nutné udělat těsta dvě.

  2. Plech vyložíme pečícím papírem a natáhneme na něj těsto. Na 1/2 těsta uděláme Margaritu a druhá polovina bude česká variace. Celé těsto potřeme protlakem a posypeme kořením.

  3. Na 1/2 těsta již nic nedáváme, pouze plátky mozzarelly. Na druhou polovinu naskládáme plátky vepřové šunky, proužky papriky a pokrájené žampiony. Navrch dáme plátky mozzarelly.

  4. Dáme péct do vyhřáté trouby asi na 180°C na 25 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!