Lehká pizza
Recepty, PizzySuroviny
- 2 těsta na pizzu Dr. Oetker
- 2 rajčatový protlak
- koření na pizzu (nejlépe od firmy Avokádo, ale může být i jiné)
- mozzarella
- 10 dkg vepřové šunky
- 1 čerstvá paprika
- 10 kusů žampionů (kdo nerad žampiony, nemusí je tam dávat)
Postup Lehká pizza
Postup přípravy receptu
-
Podle návodu na krabici vypracujeme těsto. Abychom měli pokrytý celý plech, je nutné udělat těsta dvě.
Plech vyložíme pečícím papírem a natáhneme na něj těsto. Na 1/2 těsta uděláme Margaritu a druhá polovina bude česká variace. Celé těsto potřeme protlakem a posypeme kořením.
Na 1/2 těsta již nic nedáváme, pouze plátky mozzarelly. Na druhou polovinu naskládáme plátky vepřové šunky, proužky papriky a pokrájené žampiony. Navrch dáme plátky mozzarelly.
Dáme péct do vyhřáté trouby asi na 180°C na 25 minut.