Ledvinky na víně, bazalce a tymiánu

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g vepřových ledvinek
50 g slaniny
1 cibule
150 ml červeného suchého vína
lžička mleté papriky
čerstvá bazalka
tymián
vývar i z kostky
lžíce mouky
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Ledvinky očistíme, propláchneme v několika vodách a namočíme do mléka (nejlépe přes noc).

  2. V hluboké pánvi orestujeme slaninu pokrájenou na kostičky, přidáme trochu oleje, jemně pokrájenou cibuli, necháme zesklovatět a přidáme ledvinky.

  3. Prudce je orestujeme, zalijeme vínem, necháme ho odpařit, osolíme, opepřime, posypeme paprikou, podlijeme vývarem a dusíme doměkka.

  4. Cca 20 minut před koncem vmícháme mouku rozmíchanou v trošce vody, přidáme bylinky a necháme provařit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!