Ledvinky na víně, bazalce a tymiánu
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 500 g vepřových ledvinek
- 50 g slaniny
- 1 cibule
- 150 ml červeného suchého vína
- lžička mleté papriky
- čerstvá bazalka
- tymián
- vývar i z kostky
- lžíce mouky
- sůl
- pepř
- olej
Postup Ledvinky na víně, bazalce a tymiánu
Postup přípravy receptu
-
Ledvinky očistíme, propláchneme v několika vodách a namočíme do mléka (nejlépe přes noc).
V hluboké pánvi orestujeme slaninu pokrájenou na kostičky, přidáme trochu oleje, jemně pokrájenou cibuli, necháme zesklovatět a přidáme ledvinky.
Prudce je orestujeme, zalijeme vínem, necháme ho odpařit, osolíme, opepřime, posypeme paprikou, podlijeme vývarem a dusíme doměkka.
Cca 20 minut před koncem vmícháme mouku rozmíchanou v trošce vody, přidáme bylinky a necháme provařit.