Ledový salát s hlívovými škvarečky a parmezánem

Recepty, Saláty

Suroviny

1 hlávka ledového salátu - lze použít i např. čínské zelí
100 g hlívy ústřičné
kolečka okurky
1 stonek zelené cibulky
několik zelených oliv
sůl
čerstvě drcený pepř
granulovaný česnek
olivový olej
vinný ocet (kdo nemá rád, použije obyčejný, trochu naředěný vodou)
parmazán

Postup přípravy receptu

  1. Hlívu nakrájíme na proužky a zprudka ji opečeme na malém množství oleje dokřupava (cca 10 minut).

  2. Přemístíme ji na papírové utěrky, abychom odsáli přebytečný tuk, posypeme špetkou granulovaného česneku, necháme vychladnout a teprve potom osolíme. Nikdy nesolíme předem, houby by pustily vodu a spíše by se dusily.

  3. Ledový salát natrháme na kousky a promícháme se zálivkou, připravenou ušleháním 3 lžic olivového oleje, 1 lžíce bílého vinného octa a soli.

  4. Salát poklademe plátky okurky, šikmo nakrájenou cibulovou natí, rozpůlenými olivami a hlívovými škvarky.

  5. Ozdobíme hoblinkami parmezánu a posypeme čersrvě tlučeným nebo namletým pepřem.

  6. Podáváme například s opečenými tousty a sklenkou dobrého bílého vína.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!