Ledový čaj a sirup z květů ibišku

Recepty, Nápoje

Suroviny

Ledový čaj:
2 l vody
4 lžíce sušených ibiškových květů
podle chuti meduňka, máta, citron, limetka
na doslazení med nebo nějaký sirup
lze i přidat rum
Sirup:
0,5 l vody
3 lžíce sušených ibiškových květů
500 g cukru - bílý nebo třtinový
1 lžička kyseliny citronové

Postup přípravy receptu

  1. Ledový čaj: Do hrnce jsem nalila vodu a dala ji vařit. Do vroucí vody jsem vložila květy ibišku. Krátce jsem je povařila a hrnec odstavila. Přidala jsem meduňku, citron a nechala deset minut stát. Po 10 minutách jsem čaj scedila a nechala vychladnout. Hotový čaj jsem přelila do skleněné lahve a dala vychladit. Do čaje můžete přidat rum, aby čaj dostal trochu ostřejší říz.

  2. Sirup: Do vroucí vody jsem vložila květy ibišku. Hrnec jsem odstavila, přiklopila a 1 hodinu jsem ibišek nechala vylouhovat. Po hodině jsem přisypala cukr, kyselinu citronovou, vše jsem promíchala a přiklopené jsem nechala za občasného promíchání stát 4 hodiny (cukr se rozpustí). Poté jsem sirup scedila a přelila do čisté uzavíratelné láhve.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!