Ledová čokoláda

Recepty, Cukroví

Suroviny

100 g mléčné čokolády
100 g hořké čokolády
125 ml 30% smetany na šlehání
105 g kokosového tuku (BIO kokosový olej-DM drogerie)
50 g nugátu nebo nugátového krému
40 g bílé čokoládové polevy na zdobení

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodní lázni pozvolna rozpustíme ve smetaně čokolády, tuk a nugát a dobře vymícháme.

  2. Necháme lehce vychladnout a plníme do malých papírových nebo kovových pralinkových košíčků. Pozor: vodní lázeň nesmí vařit!!

  3. Uložíme do ledničky nebo dostatečného chladu vychladnout a ztuhnout. Vychladlé a ztuhlé ledáčky zdobíme rozpuštěnou bílou čokoládou. Uchováváme v uzavřené dóze v chladu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!