Lazane / Lasagne
Recepty, TěstovinySuroviny
- platky lazaní
- olivovy olej
- 1 cibula
- 3 struciky cesnaku
- sampiony
- mlete kuracie maso
- 1 rajcina
- sol
- 1 lyzicka garam masala
- susena bazalka
- kecup
- smotana 50ml
- syr Mozarrella
- na besamel:
- muka
- maslo
- mlieko
Postup Lazane / Lasagne
Postup přípravy receptu
-
Na olivovom oleji si osmahneme nasekanu cibulku, cesnek a sampiony, asi 5 minut opekame. Pridame kuracie maso a opekame do zatiahnutia asi 12 minut. Maso osolime, okorenime, pridame nasekanu rajcinu, stipku bazalky, lyzicu kecupu a smotanu. Dusime asi 10 minut, na slabom ohni, prikryte. Maso si stavu pusti,ale ak treba malicko podlejeme, aby sme mali stavu a lazane neboli suche.
Besamel: V hrnceku roztopime hrudku masla, zaprazime vareskou muky a zalejeme postupne mliekom. Radsej menej mlieka a prilievat ako to urobit prilis riedke. Za staleho miesania prejdeme varom az do zhustnutia.
Na dno pekacika ulozime lazane, na lazane dame vrstvu masa a zalejeme trochou besamelu. Znova opakujeme lazane, vrstva masa a besamel. Pocet vrstiev robim podla vysky pekacika. Vrch som zastruhala Mozzarellou. Piect na 200 stupnov 30 minut. Platy lasagni nepredvaram.