Lazane / Lasagne

Recepty, Těstoviny

Suroviny

platky lazaní
olivovy olej
1 cibula
3 struciky cesnaku
sampiony
mlete kuracie maso
1 rajcina
sol
1 lyzicka garam masala
susena bazalka
kecup
smotana 50ml
syr Mozarrella
na besamel:
muka
maslo
mlieko

Postup přípravy receptu

  1. Na olivovom oleji si osmahneme nasekanu cibulku, cesnek a sampiony, asi 5 minut opekame. Pridame kuracie maso a opekame do zatiahnutia asi 12 minut. Maso osolime, okorenime, pridame nasekanu rajcinu, stipku bazalky, lyzicu kecupu a smotanu. Dusime asi 10 minut, na slabom ohni, prikryte. Maso si stavu pusti,ale ak treba malicko podlejeme, aby sme mali stavu a lazane neboli suche.

  2. Besamel: V hrnceku roztopime hrudku masla, zaprazime vareskou muky a zalejeme postupne mliekom. Radsej menej mlieka a prilievat ako to urobit prilis riedke. Za staleho miesania prejdeme varom az do zhustnutia.

  3. Na dno pekacika ulozime lazane, na lazane dame vrstvu masa a zalejeme trochou besamelu. Znova opakujeme lazane, vrstva masa a besamel. Pocet vrstiev robim podla vysky pekacika. Vrch som zastruhala Mozzarellou. Piect na 200 stupnov 30 minut. Platy lasagni nepredvaram.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!