Lašské vepřové kolínko

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 vepřová kolena (zadní)
100 g slaniny vcelku
2 mrkve
1 celer
2 kořenové petržele
2 lžíce rajského protlaku
7 velkých stroužků česneku
1 lžíce celého nového koření
500 ml vývaru
černý pepř
sůl
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Kolena očistíme a kůži nařežeme. °

  2. Do masa vmasírujeme česnek utřený se solí, sůl a pepř. Necháme přes noc odpočinout v chladu.

  3. Následující den nakrájíme kořenovou zeleninu na větší kousky a slaninu nadrobno. V kastrole, který lze vložit do trouby, rozehřejeme sádlo a maso opečeme ze všech stran dozlatova.

  4. Maso vyjmeme, přidáme slaninu, nové koření a všechnu zeleninu a orestujeme ji.

  5. Přidáme rajský protlak, zarestujeme a vrátíme maso.

  6. Zalijeme vývarem, přisolíme a na nejnižší teplotě dusíme pod pokličkou jednu hodinu.

  7. Poté odstraníme pokličku a kastrol vložíme do trouby, vyhřáté na 180°C.

  8. Pečeme asi 2 hodiny, přičemž po půl hodinách maso obracíme a častěji podléváme výpekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!