Lasagne s medvědím česnekem, kopřivami a nivou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

Lasagne
3 lžičky pesta z medvědího česneku
3 hrsti spařených kopřiv
šalotka
Niva (dle chuti)
Bešamel (nevím přesně váhu surovin):
máslo
hladká mouka
mléko
sůl
pepř
muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme se bešamel podle svých zvyklostí. Nivu nastrouháme nahrubo. Na másle v pánvi restujeme na drobno nakrájenou šalotku, přidáme pesto z medvědího česneku, promícháme, dodáme kopřivy, znovu zamícháme, popř. trošičku podlijeme vodou a necháme dusit 5 minut.

  2. Do zapékací mísy rozprostřeme vrstvu bešamelu, na něj dáme lasagne (já měla koupené hotové, co se nemusí předvářet, postupujte tedy dle návodu na obale lasagní, popř. si udělejte doma sami třeba podle receptu: http://www.toprecepty.cz/recept/27573-recept-na-testoviny-lasagne/, ty předvařovat pak nemusíte a vyválíte si je sami podle velikosti zapékací mísy).

  3. Na lasagně navrstvíme směs s kopřivami, zasypeme nivou a zalijeme bešamelem. Střídáme tak dál, poslední vrstva bude bešamel. Můžeme zasypat ještě nivou či jiným sýrem, já nechala tak. Zapékáme asi 40 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!