Lasagne s lilkem

Recepty, Těstoviny

Suroviny

1 balení lasagní
1 větší cibule
1 lilek
300-400 g strouhaného sýru
kousek slaniny
sádlo
1 kávová lžička garam masala
1 kávová lžička koření grilovaná zelenina
2 kávová lžička adžiky
pepř
sůl
Bešamel:
50 g másla
3 polévkové lžíce hladké mouky
500 ml mléka
100 g strouhaného sýru
1 kávové lžičky adžiky
1 kávová lžička garam masala
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na pánev si dáme trochu sádla na kostičky nakrájenou slaninu a cibulku.

  2. Zlehka osmažíme, přidáme umytý na čtvrtkolečka nakrájený lilek. Okořeníme, osolíme a opepříme. Necháme krátce podusit, dle potřeby podlejeme vodou.

  3. Na bešamel si rozehřejeme máslo a s moukou usmažíme světlou jíšku, zalejeme mlékem rozvaříme na řidší kaši, přidáme koření, odstavíme a dobře rozmícháme sýr.

  4. Lasagne si předem krátce povaříme.

  5. Vrstvíme do pekáčku, nejdříve bešamel, pak lasagne, bešamel, lilek, strouhaný sýr, lasagne,...atd, na poslední lasagne dáme bešamel, sýr zakrejeme a dáme do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme 40min. Potom odekrejeme a necháme zrůžovět.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!