Lasagne pro mlsaly

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

500 g tučného tvarohu nebo řeckého jogurtu
2 banány
hrst kuliček hroznového vína
cca 5 jahod
200 g plátků lasagní (mě jich vyšlo 12ks)
70 g marmelády (višňová, meruňková.. já jsem dala jeřabinovou a meruňkovou)
2 vejce
200 ml smetany ke šlehání
30 g kokosové moučky (strouhaný kokos)
100 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Tvaroh (jogurt) ušlehejte s vejci a smetanou do hladkého krému. Ne, cukr tam opravdu nepřijde.

  2. Vhodnou zapékací misku vymažte máslem a položte, jeden vedle druhého, plátky lasagní. Mázněte marmeládou (je-li příliš tuhá, zřeďte vodou či rumem - ta druhá varianta je sympatičtější). Na marmeládu opatrně rozetřete cca třetinu tvarohového krému a posypejte částí kokosu. Položte další vrstvu lasagní, navrstvěte tvarohový krém, na který budete úhledně pokládat ovoce. Kuličky vína, kolečka banánů a jahůdek. Vrstvy opakujeme stejným zůsobem tak, že končíme ovocem, na které rozetřeme zbytek tvarohového krému a ten poklademe vločkami másla.

  3. Pečeme v rozehřáte troubě na 180 st (horkovzduch) cca 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!