Laň na rozmarýnu a červeném víně

Recepty, Jiné maso

Suroviny

500 g kýty z laně
2 cibule
palička česneku
čerstvý rozmarýn
olej
sádlo
300-500 ml červeného vína
500 ml vývaru
koření divočina
pepř
sůl
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si naložíme maso, nejlépe dva dny předem.

  2. Maso si nakrájíme na kousky, ze všech stran okořeníme, prosypeme česnekem nakrájeným na plátky a zakápneme olejem.

  3. Zabalíme do potravinářské fólie a uložíme do lednice.

  4. Rozmarýn dáme na rozpálené sádlo a 5 minut restujeme, přidáme cibule nakrájené na malé kostičky, dále naložené maso, to restujeme ze všech stran, zalijeme vínem a dusíme pod poklicí.

  5. Z hotového masa víno vydusíme na tuk, zalijeme vývarem, zahustíme jíškou připravenou ze sádla a 3 polévkové lžice hl. mouky.

  6. Dosolíme, dopepříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!