Lahůdková moravská tlačenka

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

3 kg vepřového masa (plecko)
1 vepřové koleno zadní
4 vepřové nožky
1 kg vepřové kůže
3 cibule (větší)
8-10 kuliček nového koření
8 ks bobkový list
česnek
sůl
pepř
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Do velkého hrnce dáme vařit plecko a koleno a přidáme celé cibule, nové koření, bobkový list, sůl a vaříme do měkka.

  2. Plecko je uvařeno dříve, a proto si vaření hlídáme, aby nedošlo k rozvaření masa, koleno následně vaříme do měkka také.

  3. Do druhého hrnce dáme vařit vepřové kůže a nožky. Také vaříme do měkka a vývar použijeme později do láku.

  4. Po uvaření všech surovin, maso z plecka nakrájíme na větší kostky, koleno obereme a maso také pokrájíme, kůže pomeleme na masovém strojku a dáme do nějaké větší nádoby.

  5. Přidáme vývar z masa, nakrájené kostky masa a ochutíme česnekem, solí, pepřem a majoránkou. Musíme to udělat hodně slané, neboť maso si to vtáhne, jinak bude výrobek mdlé chuti.

  6. Takto vzniklou směs s úsměvem plníme do nachystaného igelitového tlačenkového střeva.

  7. Zavážeme a dáme vychladit. Po 20 minutách otáčíme. Dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!