Lahodný králík na červeném víně

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 králík
80 g angliské slaniny
sůl
100 g tuku (nebo másla)
100 g cibule
100 g kořenové zeleniny
5 kuliček pepře
5 kuliček nového koření
2 bobkové listy
500 ml červeného vína
1 citron
1 lžíce octa
50 g švestkových povidel
40 g hl. mouky
20 g cukru
100 ml vývaru (nebo vody)

Postup přípravy receptu

  1. Králíka naporcujeme osolíme a prošpikujeme, pak ho ze všech stran orestujeme na másle.

  2. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky a rozpustíme s tukem, pak přidáme cibuli a kořenovou zeleninu, když je zelenina do růžova tak jí přidáme k masu, spolu s kořením - podlijeme vínem, citronem a octem, dáme povidla a pečeme do měkka. (podléváme vodou).

  3. Upečené maso vyjmeme, základ vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a přidáme cukr - zalijeme vývarem a vínem - omáčku povaříme a po vyjmutí koření rozmixujeme. Dochutíme solí, cukrem, citronem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!