Lafeta

Recepty, Polévky

Suroviny

500 g brambor
4 zrnka pepře
1/2 lžičky kmínu
1 cibule
sůl
1 kostka masového bujónu
1 stroužek česneku
150 g slaniny
1 lžíce hladké mouky
mletá červená paprika
1 vejce
petrželka
Halušky:
3 brambory
sůl
polohrubá mouka (množství dle potřeby)",

Postup přípravy receptu

  1. Zemiaky ošúpeme a pokrájame na štvrťky, uvaríme vo vode s čiernym korením, rascou, celou cibuľou a soľou.

  2. Keď sú zemiaky mäkké, cibuľu vyberieme a zemiaky popučíme. Dolejeme vriacou vodou na potrebné množstvo, pridáme bujón masový, prelisovaný cesnak. Necháme zovrieť.

  3. Slaninu narežeme na kocky, upražíme na škvarky a tie vyberieme z tuku.

  4. K masti pridáme hladkú múku, mletú papriku, dobre rozmiešame a pridáme do polievky. Povaríme 10 minút.

  5. Polievku odstavíme z ohňa a vlejeme do nej za stáleho miešania 1 dobre rozšľahané vajíčko.

  6. Polievku dáme do tanierov, do stredu dáme klasické zemiakové halušky, posypeme škvarkami a sekanou petržlenovou vňaťou.

  7. Halušky: Zemiaky nastrúhame, pridáme soľ a múku, aby sme dostali hustejšie cesto. Halušky sádžeme do osolenej vriacej vody. Keď vyplávu, sú uvarené. Scedíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy