Kyselé brambory
Recepty, PřílohySuroviny
- 1 kg brambor
- 4 kyselé okurky
- 2 cibule
- vývar nebo 1 kostka masoxu
- 1/4 l vody
- sůl
- ocet
- cukr
- pepř
- asi 5 lžic oleje
Postup Kyselé brambory
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, nakrájíme na plátky nebo kostičky (jak je kdo zvyklý). Polijeme olejem, opepříme. Okurky i cibuli nakrájíme na drobné kostičky a přidáme k bramborám.
Do hrnku si dáme vývar nebo rozvařený masox, přidáme ocet a cukr, případně sůl tak, aby byl nálev chutný sladkokyselý. Záleží na chuti.
Teplé nalijeme na brambory a opatrně promícháme, aby se brambory úplně nerozbily. Dochutit můžeme přilitím nálevu z okurek, případně přisypat cukr, přidat ocet nebo sůl.