Kyselé brambory

Recepty, Přílohy

Suroviny

1 kg brambor
4 kyselé okurky
2 cibule
vývar nebo 1 kostka masoxu
1/4 l vody
sůl
ocet
cukr
pepř
asi 5 lžic oleje

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, nakrájíme na plátky nebo kostičky (jak je kdo zvyklý). Polijeme olejem, opepříme. Okurky i cibuli nakrájíme na drobné kostičky a přidáme k bramborám.

  2. Do hrnku si dáme vývar nebo rozvařený masox, přidáme ocet a cukr, případně sůl tak, aby byl nálev chutný sladkokyselý. Záleží na chuti.

  3. Teplé nalijeme na brambory a opatrně promícháme, aby se brambory úplně nerozbily. Dochutit můžeme přilitím nálevu z okurek, případně přisypat cukr, přidat ocet nebo sůl.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!