Kyselá pekingská polévka s Jidášovým uchem

Recepty, Polévky

Suroviny

1 l drůbeží vývar (může být z kostky)
300 g vepřové kýty (kostičky)
1 lžička Solamylu
1 mrkev (nakrájená)
100 g Jidášova ucha (předem namočené ve vodě)
100 g hlávkového zelí (nakrájené na nudličky)
2 lžičky sojové omáčky
2 lžíce octa
2 vejce
špetka mleté pálivé papriky
sůl
pepř dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájené maso vložíme do misky, osolíme, opepříme, posypeme Solamylem a důkladně promícháme.

  2. Vývar uvedeme do varu, přidáme maso, mrkev, zelí, houby a vše prudce vaříme 5- 8 minut.

  3. Přidáme sojovou omáčku a vaříme již mírně do měkka.

  4. Nakonec do polévky vmícháme rozšlehaná vejce, papriku, ocet a vše ještě krátce povaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!