Kynutý cop

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 g polohrubé mouky
200 g hladké mouky
100 g kukuřičné nebo sojové mouky
sůl
2 vejce
1 kostka droždí
citronová kůra z 1 citronu
100 g cukru
100 g másla
250 -300 ml vlahého mléka
rozinky namočené v rumu
sušené švestky nadrobno nakrájené
nasekané vlašské ořechy
Na potření:
vejce
Na posyp:
mandlové lupínky

Postup přípravy receptu

  1. Droždí rozdrobíme, pocukrujeme a polijeme trochou vlahého mléka, promícháme a necháme vzejít. Do mísy přesejeme mouku, promícháme se solí a přidáme ostatní přísady i s kváskem, dobře propracujeme těsto a necháme na teplém místě vykynout.

  2. Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučněný vál a rozdělíme na tři díly. Upleteme cop, necháme na plechu s pečícím papírem nebo s pečící fólií ještě 15 minut kynout. Pak potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme mandlovými lupínky. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 170-180 st. asi 40-50 minut


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!