Kynuté slané muffinky
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 300 ml vody
- lžička cukru
- 21 g droždí (nebo 2 lžičky sušeného droždí)
- 30 g měkkého sádla
- 1/2 lžičky mletého pepře
- 60 g drobně krájené anglické slaniny
- 2 lžičky Bramboráku v prášku (je tam spíš pro vůni, nemusí být)
- 2 lžičky soli
- 2 lžičky restované cibulky (nebo menší drobně krájená cibule, osmažená na kapce oleje)
- hrst mladých kopřiv nebo jiných bylinek
- 460 g hladké mouky
Postup Kynuté slané muffinky
Postup přípravy receptu
-
Suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak tuhé) a necháme programem Těsto jen umíchat. Hned potom jej přikryté dáme přes noc kynout do lednice.
Druhý den těsto vyndáme na pomoučený vál, lehce propracujeme a nožem rozdělíme na 12 kousků - každý z nich dáme nakynout do vymáznutého muffinového plechu.
Po nakynutí potřeme vejcem, sypneme semínky (sezam) a dáme upéct do vyhřáté trouby.