Kynuté slané muffinky

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

300 ml vody
lžička cukru
21 g droždí (nebo 2 lžičky sušeného droždí)
30 g měkkého sádla
1/2 lžičky mletého pepře
60 g drobně krájené anglické slaniny
2 lžičky Bramboráku v prášku (je tam spíš pro vůni, nemusí být)
2 lžičky soli
2 lžičky restované cibulky (nebo menší drobně krájená cibule, osmažená na kapce oleje)
hrst mladých kopřiv nebo jiných bylinek
460 g hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak tuhé) a necháme programem Těsto jen umíchat. Hned potom jej přikryté dáme přes noc kynout do lednice.

  2. Druhý den těsto vyndáme na pomoučený vál, lehce propracujeme a nožem rozdělíme na 12 kousků - každý z nich dáme nakynout do vymáznutého muffinového plechu.

  3. Po nakynutí potřeme vejcem, sypneme semínky (sezam) a dáme upéct do vyhřáté trouby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!